GPS lokator

Detektivska Oprema

GPS lokator je inteligentni satelitski uređaj za precizno lociranje vozila, ljudi, ljubimaca i svih pokretnih objekata. U svakom trenutku sa ovim trackerom znaćete gde se nalazi vaš automobil i još više, moći ćete da preuzmete potpunu kontrolu nad njim sa bilo koje udaljenosti.

GPS lokator će vam za manje od minut pružiti tačnu lokaciju i gde se nalazi vaše dete ili kućni ljubimac kog ste izgubili. Sve što vam je potrebno jeste mobilni telefon sa internet konekcijom i pokrivenost mobilne mreže.

Satelitski uređaj za lociranje objekata u pokretu pruža vam :

  • Preciznu trenutnu poziciju objekta, brzinu i smer kretanja (odstupanje 5m)
  • Potpuni i detaljan uvid u kretanje vozila u određenom vremenskom periodu sa izveštajima o kretanju i stajanju
  • Sva mesta kretanja i vreme zadržavanja vozila
  • Očitavanje pređenog puta (u km) i radnih sati u željenom vremenskom periodu, što je veoma korisno za poslodavce
  • Obaveštenje o prekoračenju brzine i najvećoj postignutoj brzini u određenom vremenskom periodu
  • Izveštaj i upozorenje ako se vozilo kreće van dozvoljene zone – opsega kretanja, koju ste prethodno zadali
  • E-mail ili SMS upozorenje ukoliko vozilo izađe van odobrene zone kretanja
  • Notifikaciju čim se vozilo upali ili pomeri sa mesta parkiranja
  • Poziv u slučaju opasnosti – SOS taster

Na kraju, možete ga upotrebiti i kao audio snimač za nadzor u realnom vremenu, neograničenog dometa.

 

Kako se primenjuje GPS traker i njegove tehničke karakteristike

GPS lokator se instalira brzo i jednostavno, a magnet na njemu je dovoljno snažan da se dobro pričvrsti na sve metalne površine.

Višenamenski GPS tracker funkcioniše po principu mobilne telefonije, a sa satelitom se povezuje uz pomoć GPS signala. U lokator se ubacuje obična SIM kartica bilo kog mobilnog operatera. Uspostavljenjem veze između svog (zadatog) mobilnog telefona i broja na SIM kartici u uređaju saznaćete preciznu poziciju objekta koji pratite kada god to poželite.

Obaveštenja o lokaciji automobila možete dobiti putem SMS poruke kroz koordinate geografske dužine i širine u vidu linka za Google mape. Otvaranjem linka iz poruke znaćete trenutnu poziciju objekta sa preciznošću od 5m. SMS-om možete u različitim intervalima dobijati obaveštenja o kretanju vozila.

Drugi način je praćenje kretanja uživo putem personalizovanog web portala.
Savremeni modeli lokatora pružaju i opciju daljinskog upravljanja svim važnim funkcijama vozila. Tako, sa bilo koje udaljenosti možete isključiti dotok goriva i ulja, akivirati sirenu, stop svetla, migavce ili zaključati vrata. Vozač u automobilu to nikako ne može da spreči.

U slučaju nezgode ili opasnosti, pritiskom na instalirani SOS taster automatski se šalje SMS poruka na podešeni broj, sa tačnom lokacijom.

Osim za praćenje i lociranje vozila i pokretnih objekata, GPS tracker možete upotrebiti i kao pouzdan uređaj za audio nadzor u realnom vremenu, neograničenog dometa. Postavite ga bilo gde, aktivira se nečujno sa bilo koje udaljenosti pozivanjem broja na SIM kartici u trackeru. Sva dešavanja u okruženju lokatora možete pratiti direktno preko jedinstvenog web portala ili kroz SMS i MMS poruke koje ćete dobijati na zahtev. Sav materijal se se može reprodukovati i naknadno, ukoliko niste u mogućnosti za nadzor uživo.

GPS lokator ima integrisanu punjivu bateriju koja mu daje veliku autonomiju rada, do 400 dana u StandBy režimu. Takođe, kablovima koje dobijate u paketu možete ga priključiti na stalni izvor napajanja, akumulator u vozilu npr.

 

U koje svrhe se može upotrebiti GPS tracker

Mogućnosti primene ovog inteligentnog uređaja su praktično neograničene.

Multifunkcionalni GPS lokator reći će vam u svakom trenutku gde se tačno nalazi vaše vozilo, dete, kućni ljubimac ili bilo koji pokretni objekat. Možete ga upotrebiti i kao pouzdani audio snimač za nadzor u realnom vremenu, neograničenog dometa. Takođe, biti od izuzetne koristi u zaštiti bezbednosti dece, drugih lica i kućnih ljubimaca.

U vreme kada su krađe vozila naša svakodnevica, GPS lokator može biti najpouzdaniji i najpovoljniji način da zaštitite svoj automobil od krađe i oštećenja. Moderniji i skuplji modeli vozila imaju fabrički ugrađen GPS tracker. Međutim, praksa je pokazala da organizovani kradljivci vozila veoma brzo otkriju koji modeli imaju instalirano satelitsko praćenje, gde se ono nalazi i način kako da ga onesposobe.

GPS lokatori iz naše ponude zahvaljujući kvalitetnim magnetima mogu se dobro kamuflirati, tako da lopovi nikako ne mogu znati da posedujete uređaj za lociranje vozila koji će trenutno osujetiti njihove planove.

GPS tracker je odličan poslovni alat za sve delatnosti koje imaju velike vozne parkove poput taxi udruženja, rent a car agencija, transportnih i kurirskih službi. Nadzorom poslovnih vozila možete pojačati efikasnost službe, zaštititi se od zloupotrebe, biti upućeni u kretanje i ponašanje zaposlenih, smanjiti troškove i poboljšati poslovanje.

Ovim savremenim lokatorom možete ograničiti zonu kretanja pokretnim objektima. Čim vozilo izađe iz zadatog prostora, automatski ćete biti obavešteni SMS porukom.

Objavljeno:

Spy Tech