List Informer – “ŠPIJUNSKA POSLA! Evo ko sve danas koristi opremu za prisluškivanje!”

Detektivska Oprema

Najčešće se koriste prisluškivači i špijunski softveri. Brojne su predrasude prisutne kada je reč o tome ko sve koristi špijunsku opremu. Ono što je sada sigurno je da se na ovo odlučuju najrazličitiji tipovi ljudi iz svih mogućih grupacija – i mladi i oni stariji, i muškarci i žene i oni na visokim položajima i oni na niskim položajima, i visoko obrazovani i oni sa osnovnim obrazovanjem.

Suština je u tome što je ovde ključno pitanje poverenja – ili ga imate ili ne. Činjenica da postoji sumnja i da nedostaje poverenja mnoge motiviše da svoje sumnje provere korišćenjem raznih špijunskih pomagala. Međutim, iako je sada sve lako i legalno kupiti, ne možemo da ne spomenemo da je korišćenje ove opreme u većini slučajeva zabranjeno zakonom. A evo i ko najčešće koristi špijunsku opremu, pre svega prisluškivače:

Roditelji koji misle da time štite svoju decu

Ne postoji precizan podatak ko se nalazi na vrhu liste, kada je korišćenje prisluškivača u pitanju, ali svakako se roditelji nalaze u samom vrhu. Briga za bezbednost dece prerasta u potrebu da ih zaštitimo i da im omogućimo mirno odrastanje i siguran život. To svaki roditelj želi, i naravno da je sve mnogo lakše dok deca većinu vremena provode sa njima.

Međutim, vremenom ona sve više vremena provode odvojena od roditelja. U trenutku kada krenu samostalno da idu u školu, samostalno da donose prve odluke, da izlaze sa društvom, onda je važno lepo ih usmeriti jer nećete biti u mogućnosti da kontrolišete svaki njihov korak i da im pomognete ukoliko budu u opasnosti.

Upravo su to situacije u kojima neki roditelji pokleknu, zbog preterane brige ili nepoverenja, i odluče da svoju decu kontrolišu uz pomoć špijunske opreme. Tako da, prisluškivači su u ovom smislu veoma moćan alat, jer pomažu roditeljima da čuju sa kim i o čemu komuniciraju njihova deca, gde izlaze, gde se kreću i šta tačno rade.

Međutim, čini se da je rizik da zauvek nestane poverenja između roditelja i dece ukoliko deca budu shvatila da su špijunirana i da je uvek bolje izgraditi iskren odnos sa detetom.

ŠPIJUNSKA POSLA! Evo ko sve danas koristi opremu za prisluškivanje!

 

Partneri koji sumnjaju u vernost

Problem nepoverenja se javlja i u vezi i u braku podjednako. Poverenje se gradi od početka, a ukoliko ga nema, onda je to alarm da nešto ne funkcioniše, da nešto ne ide kako treba, da nešto treba da se menja. Mnogi misle da i ne mogu da promene ništa značajno ukoliko nemaju sve informacije tj. ukoliko ne znaju sve.

Upravo tada se odlučuju da krenu sa korišćenjem prisluškivača, špijunskih softvera i sličnih gedžeta. Na primer, supružnici žele da otkriju da li ih partner vara, da li radi nešto bez njihovog znanja, da li ima neke poslove koje bi trebalo zajedno da obavljaju, a oni ih obavljaju samostalno i slično.

Dakle, problema koji se mogu pojaviti u vezi ili u braku je mnogo, a jedan od načina da se oni u potpunosti razotkriju jeste korišćenje prisluškivača. Prisluškivači mogu da se postave u telefonima, u kolima, u sobi, u prostoriji gde muž ili žena rade. Prisluškivači su minijaturni ili su deo nekog predmeta i zaista mogu vrlo lako da ostanu neprimetni. Sami procenite da li je ovo zaista pravi način da rešite problem u braku ili vezi.

Poslodavci koji žele da kontrolišu svoje zaposlene

Poslodavci su treća grupa kojoj je špijunska oprema bliska, pre svega kamere i prisluškivači. Dakle, ovde je situacija sasvim logična tj. poznati su nam razlozi. Poslodavci žele da znaju šta se dešava iza zatvorenih vrata, odnosno šta se dešava u poslovnim prostorima i lokalima u kojima su samo njihovi zaposleni.

Normalno je da se brine, da se želi najbolji rezultat, pružanje najbolje usluge klijentima i izbegavanje potkradanja. Nepoštovanje pravila i discipline na poslu od strane zaposlenih može da naruši ne samo ugled firme, već može i da utiče na profit i generalno na poslovanje firme.

Zbog svega ovoga, dešava se da radnici budu pod nekom vrstom prismotre od strane poslodavaca. Međutim, na ovaj način se ne narušava samo poverenje između poslodavca i zaposlenih, već u ozbiljnoj meri i prava zaposlenih.

Pogledajte ceo članak na linku: https://informer.rs/magazin/zanimljivosti/442562/spijunska-posla-evo-sve-danas-koristi-opremu-prisluskivanje

Objavljeno:

Autor: List Informer