Detektivska mikro kamera u naočarima

Detektivska Oprema

Detektivske naočare sa mikro kamerom omogućavaju audio i video snimanje ili samo fotografisanje zavisno od izbora režima rada. Modernog su dizajna, omogućavaju potpunu slobodu pokreta i svojim izgledom se ne razlikuju od običnih naočara. Objektiv kamere je, zahvaljujući odsustvu odsjaja sa sočiva kamere, totalno neprimetan, tako da se kamera možete koristiti za snimanje najrazličitijih događaja a da u to niko ne posumnja.

Mikro kamera u naočarima posebno je pogodna za snimanje video zapisa u kojima je potrebno da ruke budu slobodne, tzv. GoPro snimci. Mikro kamera može biti ugrađena u naočare za vid, kao i u naočare za sunce a takođe predstavlja savršen poklon za mnoge prilike.

Detektivske naočare su lake i jednostavne za upotrebu. Kamerom se upravlja pomoću tastera na samim naočarima. Pritiskom na dugme, kamera se pali a zatim se pomoću kraćeg i dužeg stiska biraju opcije između fotografisanja, pravljenja audio ili video zapisa u boji.

Unutar kamere nalazi se slot za mikro memorijsku karticu kapaciteta od 32 GB što je sasvim dovoljno za 4-5 sati snimanja. Snimljeni materijal sa memorije se može pomoću USB kabla prebaciti na telefon, PC računar, laptop ili drugi kompatabilan uređaj. Mikro kamera ima integrisanu litijumsku bateriju koja se puni pomoću USB kabla ili kućnog punjača a visoka rezolucija slika i video zapisa garantuje kvalitetne fotografije i snimljeni materijal.

 

Kako se koriste detektivske naočare i njihove karakteristike?

Mikro kamera u naočarima jednostavna je za rukovanje i obezbeđuje Full HD rezoluciju video snimaka 1920x1080P, foto rezoluciju 5 Mpx, dok ugao snimanja iznosi 90 stepeni. Pre početka upotrebe, potrebno je proveriti da li je baterija puna i da li je ubačena memorijska mikro SD kartica. Slot za memorijsku karticu nalazi se na okviru naočara, kao i taster za upravljanje kamerom. Baterija se puni pomoću USB kabla koji se može priključiti na računar ili adapter. Kamera mora biti isključena za vreme punjenja.

Na ramu naočara nalaze se dugme za uključivanje i isključivanje kamere i biranje režima rada. Kamera se pali kraćim stiskom na dugme i od tada se nalazi u stand by režimu rada, dakle, ne snima već je samo uključena. Drugi kraći pritisak na dugme označava snimanje fotografija, dok duži stisak u trajanju od nekoliko sekundi označava snimanje video zapisa.

Snimci se smeštaju na memorijsku karticu i kasnije se mogu pregledavati. Za pregled snimljenog materijala nije potreban poseban instalacioni disk već samo povezivanje kamera sa nekim od uređaja na koji će se snimci prebaciti i na njima pregledati. To može biti računar, laptop, tablet. Kamera je kompatibilna sa svim operativnim sistemima tako da će sam uređaj prepoznati kameru i ponuditi da izaberete sledeći korak. Povezivanje se vrši pomoću USB kabla koji se dobija u paketu sa kamerom.

 

U kojim situacijama se može koristiti mikro kamera u naočarima?

Mikro kamera u naočarima može se koristiti u najrazličitijim situacijama. Detektivske naočare sastavni su deo opreme detektiva, istražitelja, novinara, paparaca. Omiljene su i među avanturistima i ekstremnim sportistima a predstavljaju i veoma atraktivan poklon.

Za detektive i istražitelje mikro kamera u naočarima je veoma praktičan detektivski alat jer je laka za upravljanje i savršeno kamuflirana. Nema odsjaja sa objektiva kamere i teško ju je uočiti i sa minimalne udaljenosti.

Novinari i paparaci često koriste mikro kameru u naočarima na svojim radnim zadacima i mnogi paparaci snimci i fotografije nastale su upravo zahvaljujući ovom detektivskom alatu. Detektivske naočare mogu koristiti i studenti i đaci za snimanje predavanja, ispita i seminara, ali i druženja i zabave.

Detektivske naočare omogućavaju slobodu pokreta odnosno ruku pa je rado koriste skijaši, planinari, lovci, ribolovci kao i ljubitelji vožnje biciklom, motorom, rolerima. Mikro kamera u naočarima u ovom slučaju ima ulogu GoPro kamere i omogućava snimanje akcija, avantura i vožnje u pokretu.

Pozovite ili dođite do nas. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i predložiti neki od uređaja iz asortimana detektivske opreme koji najviše odgovara vašim potrebama. Diskrecija je zagarantovana.

Objavljeno:

Spy Tech