Detektivska mikro kamera u olovci

Detektivska Oprema

Olovka sa ugrađenom mikro kamerom je nezamenjiv detektivski alat koji omogućava tajno snimanje i fotografisanje. Detektivska olovka se ničim ne razlikuje od obične olovke, sa njom se može najnormalnije pisati i kao takva predstavlja savršeno kamufliranu mikro kameru. Objektiv kamere smešten je na šnali olovke dok se sa unutrašnje strane nalazi elektronika kamere. U donjem delu olovke nalazi se hemijska pisaljka ili penkalo.

Mikro kamera u olovci ima različite režime rada. Može se podesiti na snimanje zvuka, audio ili video zapisa. Snimljeni materijal je visoke HD rezolucije a zvuk jasan bez pozadinskih šumova. Sve što je kamera zabeležila smešta se na internu memoriju kapaciteta do 8 GB. Mikro kamera u olovci obezbeđuje ugao snimanja od 90 stepeni i može se koristiti i pri minimalnom osvetljenju.

Detektivska olovka je veoma praktična za upotrebu. Može se staviti u gornji džep odela što obezbeđuje potpuno slobodu pokreta. Takođe, olovka se može zakačiti za akt tašnu i tako snimati sve što je potrebno. Na poslovnim sastancima, kada treba nešto tajno snimiti, olovka se može staviti direktno na sto i neće izazvati nikakvu sumnju a zabeležiće kvalitetan materijal iz naposredno blizine.

Kamera se napaja pomoću punjive litijumske baterije a za pregled snimljenog materijala potrebno je povezati mikro kameru sa računarom, laptopom ili drugim odgovarajućim uređajem. Takođe, detektivska olovka može poslužiti kao USB flash memorija.

 

Kako se koristi detektivska olovka i njene karakteristike

Detektivska olovka je možda najjednostavniji detektivski alat kada je u pitanju korišćenje. U prvom delu olovke smeštena je mirko kamera a u drugom delu nalazi se hemijska olovka ili penkalo zavisno od modela. Unutar gornjeg dela olovke nalazi se punjiva litijumska baterija, mikrofon i memorijska kartica. Kada se olovka odvrne ispod se nalazi USB priključak.

Kamerom se upravlja pomoću tastera koji se nalaze sa spoljašnje strane gornjeg dela olovke. Pritiskom na prvi taster kamera se aktivira dok se dužim pritiskom na drugi taster bira režim rada kamera. Može se izabrati da kamera pravi pojedinačne fotografije, snima zvuk ili video sadržaj.

Pre početka upotrebe potrebno je proveriti punjivost baterije kao i raspoloživost mesta na memoriji ukoliko je kamera prethodno bila korišćena. Kada je baterija potpuno puna obezbeđuje 90 minuta neprekidnog snimanja video materijala. Ukoliko se olovka koristi samo za snimanje zvuka ili fotografisanje baterija može trajati znatno duže.

Za pregled snimljenog materijala potrebno je prebaciti podatke sa interne memorije na odgovarajući uređaj za reprodukciju. Kada se olovka odvrne po sredini, u gornjem delu nalazi se USB priključak koji se jednostavno stavi u slot računara, laptopa, tableta ili drugog odgovarajućeg uređaja. Mikro kamera u olovci podržava sve operativne sisteme.

 

U koje svrhe se može upotrebiti detektivska olovka?

Mikro kamera u olovci je sastavni deo opreme svakog detektiva i istražitelja. Iako su danas mobilni telefoni sa kamerom sasvim uobičajena stvar, njima se ne može obaviti tajno snimanje. Zato je detektivska olovka izuzetno praktična kad god je potrebno nešto tajno zabeležiti.

Studentima i đacima detektivska olovka je pogodna za snimanje predavanja, seminara, ispita. Ugrađeni filteri eliminišu pozadinske šumove i buku pa je snimljeni audio materijal kristalno jasan i čist za reprodukciju. Takođe, studentima i đacima, detektivska olovka može poslužiti kao USB fleš memorija za čuvanje podataka a sa njom mogu sasvim normalno i pisati.

Poslovni ljudi detektivsku olovku mogu koristiti za snimanje poslovnih sastanaka, pregovora, dogovora, važnih događaja ili hvatanje beleški. Paparaci i novinari mikro kameru u olovci mogu upotrebljavati u različitim situacijama kada je potrebno nešto brzo i tajno zabeležiti. Detektivska olovka je izuzetno atraktivna i kao poklon a dolazi u ponudi i kao penkalo izrađeno od najkvalitetnije plastike.

Pozovite ili dođite do nas. Detaljno ćemo vam objasniti sve što vas interesuje i ponuditi detektivski uređaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Diskrecija je potpuno zagarantovana.

Objavljeno:

Spy Tech