Detektivske bubice i mikrofoni – Čuju i šapat

Detektivska Oprema

Detektivske bubice i mikrofoni namenjeni su za uživo slušanje ili tajno audio snimanje svega što se izgovori ili dešava u prostoru u kome se nalaze. U pitanju su uređaji minimalnih dimenzija, jednostavni za rukovanje i sa specijalnim pojačanim mikrofonom. Neki od modela dolaze u ponudi sa skrivenom mikro kamerom. Ovi moderni uređaji za tajno slušanje mogu biti integrisani u različite premete iz svakodnevne upotrebe što olakšava nadzor i kamuflažu uređaja.

Skrivene bubice i mikrofoni mogu se korisiti za audio nadzor i tajno slušanje u stambenim i poslovnim prostorijama, kao i na otvorenom prostoru. Koriste ih detektivi, istražitelji, novinari, paparaci, studenti, đaci ali i obični građani za nadzor dece, emotivnih partnera, zaposlenih i slično.

 

Tehničke karakteristike detektivskih bubica i mikrofona

Osnovna tehnička karakteristika skrivenih bubica i mikrofona su posebno pojačani, visoko kvalitetni mikrofoni. Oni poseduju specijalne filtere za eliminaciju pozadinskih šumova i buke. Na taj način obezbeđuje se da zvuk bude kristalno jasan i čist. Osim toga omogućavaju i slušanje najtišeg razgovora odnosno šapata na velikoj udaljenosti.

Aktiviraju se na zvuk (voice activacion) odnosno čim detektuju neki zvuk u prostoriji i omogućavaju slušanje razgovora u realnom vremenu. Sve što uređaj registruje može se snimati na mobilnom telefon korisnika ili zabeležiti na internoj memoriji zavisno od modela. Unutar njih integrisan je slot za GSM karticu bilo kog mobilnog operatera te ja za rad uređaja potrebno samo da postoji pokrivenost mreže mobilne telefonije.

Kada registruje zvuk, uređaj počinje sa radom i obaveštava korisnika da se u nadziranom prostoru nešto čuje. Korisnik prima poziv sa GSM kartice koja se nalazi u uređaju i uživo slušanje razgovora može da počne. Opcija slušanja u realnom vremenu može se aktivirati ili stopirati i slanjem SMS poruke. GSM frekvencija na kojoj uređaji rade je kodirana, što znači da ne postoji mogućnost mešanja u vezu.

Detektivske bubice i mikrofoni se aktiviraju potpuno bešumno, bez ikakve svetlosne ili zvučne signalizacije tako da ih je nemoguće otkriti. Neki od njih napajaju se direktno na izvoru električne energije i/ili pomoću punjivih litijumskih baterija široke autonomije rada.

 

Modeli detektivskih bubica i mikrofona

Detektivska oprema u svojoj ponudi ima različite modele bubica i mikrofona. Neki od njih dolaze integrisani u različite premete kao što su USB flesh, produžni kabal i kompjuterski miš. Ovi uređaji funkcionišu sasvim uobičajeno kao i svi drugi takvi uređaji. USB flesh se može korisiti za čuvanje podataka obzirom da ima integrisanu internu memoriju, produžni kabal ima 6 utičnica i normalno se koristi kao izvor električne energije, a kompjuterski miš radi kao i svaki drugi optički miš.

Od ostalih modela u ponudi na raspolaganju su detektivska bubica – GSM snimač, mini GSM snimač sa kamerom i detektivska bežična bubica. Ovi uređaji su minimalnih dimenzija tako da se mogu lako sakriti. Mini GSM snimač sa kamerom ima i opciju pravljenja audio/video zapisa i pojedinačnih fotografija visoke HD rezolucije. Kod ovog uređaja snimljeni materijal se može beležiti na memorijsku karticu i kasnije pregledavati.

Detektivska bežična bubica služi za tajnu komunikaciju između sagovornika i sastoji se od minijaturne slušalice i Bluetooth uređaja sa pojačanim mikrofonom i primopredajnikom.

 

Namena detektivskih bubica i mikrofona

Detektivske bubice i mikrofoni mogu služiti za audio nadzor dece, bračnog ili emotivnog partnera, zaposlenih i poslovnih saradnika. Slušanjem uživo ili na osnovu pregleda snimljenog materijala, korisnik može saznati šta rade njegova deca ili bračni drug kod kuće, sa kim razgovaraju, šta planiraju, kakve namere imaju. Postavljanjem detektivskih bubica i mikrofona na radnom mestu, poslodavac može saznati sve šta pričaju njegovi zaposleni a ovi uređaji mogu služiti i za tajno snimanje poslovnih sastanaka, pregovora, dogovora.

Detektivi i istražitelji, novinari i paparaci mogu skrivene mikrofone i bubice koristiti u različitim tajnim akcijama i radnim zadacima. Od velike pomoći mogu biti i studentima i đacima, za snimanje predavanja, seminara i ispita.

Pozovite ili dođite do nas. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja, pojasniti tehničke karakteristike uređaja i ponudite one koji potpuno odgovaraju vašim zahtevima. Diskrecija je zagarantovana.

Objavljeno:

Spy Tech