Detektivske kamere – Ništa im ne može promaći

Detektivska Oprema

Detektivske kamere koriste se za tajno snimanje i nadzor. U pitanju su mikro kamere izuzetnih tehničkih karakteristika. Obezbeđuju fotografije i video materijal visoke rezolucije. Dostupne su u različitim modelima a najčešće su integrisane u predmete iz svakodnevne upotrebe. Takođe, mogu se ugraditi u predmete po izboru a pored tajnog snimanja i nadzora, mogu se koristiti i kao bezbednosne kamere.

Detektivske mikro kamere mogu se koristiti za nadzor ljudi, pokretne i nepokretne imovine. Mogu se instalirati u bilo koju stambenu ili poslovnu prostoriju. Pomoću njih može se vršiti nadzor dece, bračnog partnera, zaposlenih u domaćinstvu a mogu služiti i kao kamere za zaštitu od provala, krađi i drugih nedozvoljenih radnji.

Na poslu, skrivene mikro kamere mogu poslužiti za nadzor kancelarija, magacina, hala, prodajnih mesta. Na osnovu snimaka koje obezbeđuju može se pratiti rad zaposlenih, kao i njihov odnos prema poslu i kolegama. Takođe, osim za otkrivanje nekih nedozvoljenih radnji, skrivene mirko kamere mogu imati i ulogu sigurnosnih kamera za zaštitu imovine i poslovanja.

Mikro kamere za tajno snimanje koriste detektivi, istražitelji, bezbednosne agencije, ustanove za izvršenje krivičnih sankcija, agencije za bezbednost, novinari, paparaci, avanturisti, ekstremni sportisti, lovci, kao i obični građani. Mogu se koristiti u svim situacijama kada je potrebno nešto tajno zabeležiti i snimiti.

 

Tehničke karakteristike mikro kamera

Mikro kamere su produkt najsavremenije tehnologije. Obzirom da su minimalnih dimenzija mogu se lako sakriti i kamuflirati. Njihov rad je potpuno neprimetan, bez svetlosne ili zvučne signalizacije tako da ih je nemoguće otkriti. Rukovanje mikro kamera i reprodukcija snimljenog materijala je krajnje jednostavna i ne zahteva nikakvo posebno znanje.

Najveći broj kamera omogućava snimanje i slušanje uživo svega što se dešava u prostoru u kome se nalaze. U tom slučaju kamerama se pristupa putem WiFi konekcije što znači da se nadzor može vršiti i na daljinu odnosno uvek kada postoji pokrivenost internet mreže. Zahvaljujući širokom uglu gledanja, tzv. riblje oko ništa im ne može promaći.

Snimljeni materijal se može čuvati na memorijskim karticama, a neki od modela dolaze sa opcijom čuvanja podataka i na mobilnom telefonu korisnika. Mikro kamere mogu imati integrisanu ili eksternu memoriju za smeštaj podataka. Za reprodukciju snimljenog materijala, potrebno je povezati mikro kameru sa računarom, laptopom ili drugim uređajem i prebaciti snimke na te uređaje na kojima se i vrši pregled svega što je snimljeno.

Zahvaljujući opciji aktivacije na pokret (motion detection) prilikom pregleda snimljenog materijala nema praznih snimaka, odnosno snimaka na kojima se ništa ne dešava, već kamera snima samo kada detektuje neko kretanje u prostoru. Na ovaj način, ne samo što je pregled snimaka pojednostavljen, već se štedi i prostor na memorijskoj kartici.

Mikro kamere zavisno od modela mogu se napajati pomoću baterija ili direktno na izvoru električne energije. Obično dolaze sa punjivim litijumskim baterijama koje omogućavaju produženu autonomiju rada. Zahvaljujući moćnoj noćnoj optici, obezbeđuju visok kvalitet snimljenog materijala u uslovima slabe vidljivosti, pa i u potpunom mraku.

Modeli skrivenih mikro kamera

Mikro kamere mogu biti integrisane u različite predmete. U našoj ponudi na raspolaganju su vam mikro kamere u sijalici, senzoru za dim, digitalnom stonom satu. U ponudi imamo i mikro kameru u olovci ili penkalu, mikro kameru u ručnom satu, naočarima i privesku za ključeve. Pored toga, ultra tanka ugradna kamera i najmanja mikro detektivska kamera zahvaljujući svojim minimalnim dimenzijama pružaju opciju ugradnje u bilo koji predmet po izboru.

Kao kamere za tajno snimanje i detektivske operacije mogu poslužiti i kamera za noćno snimanje (Night Vision), mikro kamera u baterijskoj lampi i endoskop kamera. Iako im je prvenstvena uloga tajno snimanje i nadzor, skrivene mirko kamere mogu imati i ulogu bezbednosnih kamera, za zaštitu imovine i objekata kakve su kamera za snimanje okruženja automobila i kamera za lov.

Namena detektivskih kamera

Pomoću detektivskih mikro kamera možete saznati šta rade vaša deca kad niste tu, sa kim se druže, ko ih posećuje, da li konzumiraju neke nedozvoljene supstance i još mnogo toga. Ukoliko vam je bračni ili emotivni partner neveran ili vam nešto drugo taji, to takođe možete saznati uvidom u snimke sa skrivenih mikro kamera. Skrivena mikro kamere može biti odličan način da saznate kako se bebisiterka ophodi prema vašem detetu.

Kada su u pitanju zaposleni, detektivske kamere se obično koriste za uvid u eventualno izvršenje nekih nedozvoljenih radnji. Pregledom snimaka ili gledanjem uživo, možete utvrditi da li vaši radnici dobro obavljaju posao, da li vas neki od njih potkradaju ili prenose poslovne tajne konkurenciji.

Detektivima i istražiteljima mikro kamere su jedan od osnovnih alata na tajnim zadacima, kao i novinarima i paparacima. Mnoge poznate paparaco fotografije nastale su upravo zahvaljujući skrivenim mikro kamerama. Avanturisti i ekstremni sportisti mikro kamere koriste da zabeleže svoje uzbudljive aktivnosti i avanture.

Pozovite ili dođite do nas. Naši iskusni tehničari preporučiće vam mikro kameru koja najviše odgovara vašim potrebama. Diskrecija je potpuno zagarantovana.

Objavljeno:

Spy Tech