Detektor špijunske opreme HW 007 i G318 Max

Detektivska Oprema

Detektor špijunske opreme je savršen alat za zaštitu od svake vrste prisluškivanja, praćenja i špijunaže. U pitanju je profesionalni uređaj izuzetnih tehničkih karakteristika koji se može koristiti za detekciju svih vrsta špijunskih uređaja. Tu spadaju prisluškivači, GPS trakeri, mobilni telefoni, bežične i žičane špijunske kamere i WiFi uređaji.

Način korišćenja je veoma jednostavan. U prostoriji koja se detektuje, uređaj precizno otkriva svaki signal špijunske opreme i oglašava se svetlosnom, zvučnom ili vibracionom signalizacijom. Domet se kreće od 5 do 15 metara kod pojedinih modela, sa izuzetnom preciznošću od 1 cm pronalaženja istih.

Detektor špijunske opreme je uređaj malih dimenzija, otuda veoma praktičan za korišćenje i može se nositi sa sobom i upotrebiti kad god je potrebno. Neki od modela dolaze sa Cell Phone lock – blokator opcijom, koja ima funkciju zaštite privatnosti i poverljivosti poslovnih sastanaka i pregovora, kao i sa Gard mod opcijom.

U pitanju je ultra osetljiv uređaj koji beleži i najslabiji signal koji emituju špijunski uređaji. Napaja se pomoću punjive litijumske baterije široke autonomije rada. Može se koristiti za otkrivanje špijunske opreme u stambenim i poslovnim prostorijama, uključujući i poslovne sastanke, pregovore, konferencije, kao i za otkrivanje špijunske opreme za praćenje automobila i druge pokretne imovine.

 

Kako se koristi detektor špijunske opreme i njegove tehničke karakteristike?

Detektor špijunske opreme je uređaj koji registruje signal špijunske opreme sa velike udaljenosti i isti pronalazi sa maksimalnom preciznošću. Način korišćenja zavisi koji uređaj špijunske opreme je instaliran odnosno sakriven u prostoru koji se proverava.

Kada su u pitanju špijunski uređaji koji emituju radio signal, otkrivanje je krajnje lako jer se signal emituje neprestano. Kada su u pitanju GSM prisluškivači sa SIM karticom, potrebno ih je aktivirati radi detekcije, pokretom ili zvukom, dakle zavisno od njihovog prethodno ustanovljenog režima rada. U tim slučajevima, dovoljno je prošetati prostorijom i proizvesti neki zvuk, recimo tapšanje, pa da se špijunski uređaj aktivira.

Ukoliko su prisluškivači podešeni da se aktiviraju pozivom, potrebno je sačekati da poziv bude upućen, što je najčešće veoma brzo, pošto se uglavnom podešavaju da pozovu svog korisnika ako registruju neko kretanje ili zvuk u prostoru. Detektor špijunske opreme sa lakoćom otkriva i Wifi kamere i rutere, GPS lokatore, kao i bežične i žičane CMOS I CCD špijunske kamere. Koristi se i za otkrivanje softvera za praćenje i nadzor mobilnih telefona.

Sam princip rada je jednostavan. Uređaj se drži u ruci usmeren ka delu prostorije koja se ispituje. Na ekranu uređaja se prikazuje očitavanje signala kada je detektovan. Domet frekvencije iznosi od 5 do 15 metara a frekvencija detekcije od 0 – 8 Ghz, zavisno od modela. Uređaj je malih dimenzija i težine i kao takav praktičan za upotrebu u svim okolnostima.

 

U kojim situacijama se može koristiti detektor špijunske opreme? 

Detektor špijunske opreme koristi se kada je potrebno zaštititi poslovni i privatni integritet osobe, uključujući tu pokretnu i nepokretnu imovinu. Špijunski uređaji mogu biti instalirani na bilo koje mesto u poslovnom ili stambenom prostoru i najčešće ih je teško otkriti bez odgovarajuće opreme.

Ovaj uređaj je neophodan kada osoba sumnja da je žrtva industrijske ili poslovne špijunaže. U ovom slučaju potrebno je pomoću detektora špijunske opreme proveriti sve prostorije u poslovnom objektu, uključujući i mobilne telefone, računare i vozila.

Takođe, detektor špijunske opreme je veoma koristan i praktičan za upotrebu prilikom putovanja. Pomoću njega može se proveriti da li su u hotelskoj sobi, salama za sastanke ili pregovore instalirani neki špijunski uređaji.

Treba naglasiti da špijunski uređaji mogu biti sakriveni u najrazličitijim predmetima iz svakodnevne upotrebe, pa je temeljna detekcija neophodna. Detektori se mogu koristiti i za proveru stambenog prostora, vozila i plovila. Ukoliko sumnjate da vas emotivni partner prati i nadgleda, evo dobrog načina da se od toga zaštitite.

Pozovite ili nas posetite u našim poslovnim prostorijama. Rado ćemo vam objasniti način funkcionisanja i tehničke karakteristike detektora špijunske opreme, kao i svih drugih uređaja iz asortimana detektivske opreme. Diskrecija je zagarantovana.

Objavljeno:

Spy Tech