Elektrošoker aparat za samoodbranu

Detektivska Oprema

Elektrošoker ili paralizator je ručni uređaj za privremeno onesposobljavanje ljudi ili životinja.

Elektrošokeri u obliku baterijske lampe su najpopularniji uređaji za samoodbranu. Ovaj visokonaponski aparat je jednostavan za upotrebu i nošenje, izuzetno pouzdan, a njegovo dejstvo trenutno. Zbog toga je nezamenjiv u ličnoj odbrani od agresivnih napadača, razbojnika pri zaštiti imovine kao i agresivnih životinja.

Elektrošoker pruža mogućnost da za manje od 10 sekundi potpuno paralizujete agresivnog napadača. Zamislite da vašeg protivnika u trenutku kada ste suočeni sa opasnošću, udari munja. Jak udar struje izaziva trenutno stanje šoka, jake bolove i grčenje mišića. Elektrošokerom ne možete ubiti agresora, ali ga možete paralisati, što vam ostavlja dovoljno vremena da pobegnete ili pozovete pomoć. Ponekad je i samo zvuk sirene šokera dovoljan da prepadne i otera napadača.

Izrađeni su od izdržljivih materijala i legura po tehnologiji nemačke vojne policije, modernog dizajna. Lako i neprimetno možete ih nositi bilo gde, a LED lampe izuzetne jačine, osim što mogu iznenaditi i preplašiti protivnika, mogu poslužiti i kao obično osvetljenje kada vam je to potrebno.

Cena elektrošokera zavisi od modela, tehničkih karakteristika i voltaže. Kod aparata za samoodbranu posebno je važno da budete oprezni i ne uzimate neproverene i neatestirane kopije, jer u trenutku kada ste u opasnosti poslednje što želite je saznanje da je uređaj neispravan ili preslab.

 

Kako se primenjuje elektrošoker i njegove tehničke karakteristike

Elektrošoker u baterijskoj lampi je pouzdan aparat za samoodbranu koji funkcioniše tako što vrši periodično električno pražnjenje na telo napadača jačine 2.000.000 – 25.000.000 V. U uređaj je ugrađena i sirena od 95 Db koju takođe možete upotrebiti da uplašite napadače.

Svaki model elektrošokera sadrži kvalitetnu trajnu bateriju. Punjenje beterije vrši se isključivo originalnim punjačem koji dobijate uz uređaj, maksimalno 3 sata.

Za uspešno pražnjenje elektrošok aparata potrebno je više puta kratko pritisnuti dugme koje služi za aktiviranje uređaja. Važno je da pritisak ne traje duže od 5 sekundi. Ukoliko dugme držite duže od toga, možete spaliti uređaj i učiniti ga beskorisnim u toj situaciji, ali i za dalju upotrebu. Treba imati na umu da najjači efekat ima prvo pražnjenje, a svako sledeće ima manju snagu.

Posle svakog korišćenja, potrebno je napuniti elektrošoker. Takođe, ako ga ne koristite, poželjno je priključiti ga na punjač na svakih 20-30 dana kako bi obezbedili njegovu ispravnost.

Elektrošokeri deluju bez obzira na debljinu odeće napadača. Ipak, ako želite da budete sigurni da će aparat za samoodbranu biti delotvoran i preko kaputa i zimske perjane jakne, izaberite šoker sa većom voltažom.

 

U koje svrhe se primenjuje elektrošoker

Elektrošoker u obliku baterijske lampe nije oružje, već isključivo uređaj za samoodbranu koji nikako ne može ubiti napadača, već mu nanosi bol i grčenje mišića i na taj način onesposobljava za napad. Dok je agresor u stanju šoka, vi imate dovoljno vremena da se udaljite ili pozovete dodatnu pomoć. Nekada će biti dovoljno da u protivnika uperite jako svetlo ili pustite sirenu i tako ga odvratite od napada. Možete ga upotrebiti kao odbranu od ljudi, ali i agresivnih životinja.

Odličan je izbor za vlasnike radnji, agencije koje pružaju usluge obezbeđenja i sve koji žele da zaštite sebe, svoje bližnje i imovinu.

Napadači ne prezaju ni od čega, a veoma često, meta su žene i starije osobe. Zato elektrošker može biti izuzetno koristan ženama koje ne pristaju da budu lak plen i žrtve agresivih napadača. Zahvaljujući jakim LED lampama, ovaj uređaj za zaštitu bezbednosti može vam poslužiti i kao obična svetiljka.

Često se postavlja pitanje da li je zakonom dozvoljeno posedovanje i korišćenje elektrošokera i ostalih uređaja za samoodbranu. Zakon o oružju i municiji dozvoljava upotrebu ovih naprava isključivo u cilju samoodbrane i kao oružje za ličnu bezbednost licima starijim od 16 godina.

To praktično znači da ne možete ići ulicom i nasumično paralisati ljude elektrošokerom, što je i kažnjivo po Zakonu o javnom redu i miru. Ali ukoliko budete napadnuti, sasvim je legalno da se odbranite ovakvim uređajem.

Naš savet je da uvek pazite da vaš šoker bude adekvatno napunjen i da intenzitet odbrane nikada ne bude veći od intenziteta napada.

Objavljeno:

Spy Tech