Endoskop kamera

Detektivska Oprema

Endoskop kamera efikasno se može koristiti kao detektivska kamera obzirom da je minimalnih dimenzija i može se provući, postaviti i kamuflirati bilo gde. Upravljanje kamerom je jednostavno pomoću savitljivog kabla i monitora. Na jednom kraju kabla nalazi se sonda sa kamerom a na drugom kraju kabla, monitor u boji sa tasterima. Pomoću tastera biraju se opcije i režim rada kamere.

Endoskop kamera se može podesiti na snimanje video materijala ili fotografisanje. Ugao snimanja kamere iznosi 60° a snažan optički zoom omogućava snimanje najsitnijih detalja i ništa mu ne može promaći. Kamera je opremljena sa 6 belih LED dioda koje obezbeđuju kvalitetno snimanje i u uslovima minimalne osvetljenosti.

Kamera poseduje slot za mikro SD karticu na koji se skladišti snimljeni materijal veličine do 32 GB. Sve što kamera beleži može se gledati i direktno na LCD monitoru. Za reprodukciju snimaka potrebno je kameru povezati USB kablom na računar, laptop, tablet ili drugi odgovarajući uređaj.

Endoskop kamera najčešće se koristi za snimanje u teško dostupnim kanalima i šupljinama. Ima široku primenu u medicini, građevinarstvu i automobilskoj industriji. Takođe, koristi se i za otkrivanje začepljenja i kvarova u gasovodnim i vodovodnim cevima. Mogu je koristiti i istraživači biljnog i životinjskog sveta, planinari i speleolozi.

 

Kako se primenjuje endoskop kamera i njene karakteristike

Pre upotrebe endoskop kamere treba proveriti da li se SD kartica nalazi u slotu ili da li na njoj ima dovoljno mesta za skladištenje snimaka ukoliko je prethodno bila u upotrebi. Takođe, treba proveriti punjivost baterija. Kamera se napaja pomoću 4 AA baterije. Režim rada kamere bira se pomoću tastera koji se nalazi na monitoru odnosno držaču.

Kamera se postavlja na jednom kraju sonde odnosno kabla, dok je drugi kraj kabla povezan na monitor. Kamera se postavlja u prostor (šupljina, kanal, cev) koji treba snimiti. Sve što kamera snima ili fotografiše može se videti direktno na LCD monitoru u boji, veličine 3,5 inča. Takođe, sve što je snimljeno može se sačuvati na memorijskoj kartici i kasnije pregledavati.

Kabal je maksimalno savitljiv i može se prilagoditi svakoj šupljini. Sonda je dugačka 300 cm, kamera obezbeđuje snimke i video zapise visoke rezolucije a zahvaljujući snažnom svetlu pomoću 6 belih dioda kvalitetno snimanje je omogućeno i u skoro potpunom mraku. Kamera se može okretati pod uglom od 60 stepeni, što značajno olakšava snimanje.

Kamera se može koristiti i za snimanje pod vodom i u vlažnim šupljinama obzirom da je vodootporna a 4 puta uveličavajući digitalni zoom obezbeđuje vidljivost i najsitnijih detalja. Za reprodukciju snimljenog materijala potrebno je pomoću USB kabla povezati kameru za PC ili laptop i prebaciti snimke. Kamera je kompatibilna sa svim operativnim sistemima.

 

U koje svrhe sve možete upotrebiti endoskop kameru?

Naziv endoskop potiče od starogrčke reči “endo” što znači unutra i “skopeein” što znači videti. Endoskop kamera najveću primenu ima u medicini, automobilskoj industriji i građevinarstvu. U medicini, endoskop se koristi za pregled šupljina organizma, posmatranje i dijagnosticiranje.

U automobilskoj industriji ova kamera koristi se za pregled teško dostupnih delova vozila i otkrivanje kvarova. Koriste je i pripadnici policije na graničnim prelazima za ispitivanje šupljina vozila i otkrivanje nedozvoljenih radnji.

Endoskop kamera ima svoju primenu i u građevinarstvu. Koristi se za pregled i otkrivanje kvarova i prepreka u vodovodnim i gasovodnim cevima. Pored toga, endoskop kamera može biti od izuzetne koristi istraživačima pećina, biljnog i životinjskog sveta, planinarima i avanturistima.

Detektivi je rado koriste za tajno snimanje i nadzor ljudi i objekata. U nekim situacijama, dokazni materijal jedino je moguće prikupiti pomoću detektivskog endoskopa. Kamera dolazi u paketu sa ogledalom i magnetom koji olakšavaju korišćenje endoskopa odnosno snimanje. Paket uključuje digitalni endoskop, sondu, kablove za povezivanje i uputstvo za korišćenje.

Objavljeno:

Spy Tech