Gel Suzavac – biber sprej za samoodbranu

Detektivska Oprema

Suzavac – biber sprej u obliku gela ili nervnog gasa je vrhunski proizvod samoodbrane renomiranog proizvođača KKS KO iz Nemačke, koga koriste i policijske snage što dovoljno govori o njegovoj maksimalnoj efikasnosti, praktičnosti i sigurnosti. Biber sprej se može koristiti kao sredstvo civilne zaštite i samoodbrane potpuno legitimno pod uslovom da se ne pređe granica nužne samoodbrane, dok je zloupotreba suzavca strogo zabranjena.

Biber sprej aktivira se pritiskom na prskalicu u pravcu napadača, odnosno u pravcu njegovih očiju. U pitanju je prskalica izuzetne preciznosti koja pod visokim pritiskom izbacuje mlaz gela ili gasa u željenom pravcu. Prskalica je osigurana posebnom zaštitom od udara vetra. To znači da je opasnost od usmeravanja sadržaja suzavca usled vetra prema korisniku svedena na minimum.

Princip rada gela i gasa je identičan i obezbeđuje onesposobljavanje napadača istog trenutka. Kada gel ili gas dospe na površinu kože ili sluznice napadača, izaziva bol i pečenje visokog intenziteta, suze, svrab i privremeno slepilo. To ostavlja više nego dovoljno vremena da žrtva napada potraži pomoć ili se bezbedno udalji od napadača.

Suzavac u obliku gela i biber sprej je neophodno sredstvo samoodbrane u opasnim situacijama. Posebno je praktičan za žene a može se koristiti i za odbranu u slučaju napada životinja.

 

Kako se koristi suzavac i njegove karakteristike?

Suzavac je dizajniran tako da korisniku omogućava brzo reagovanje u svim situacijama koje su opasne po njegov život, telo ili zdravlje. Drži se u dominantnoj ruci i aktivira pritiskom prsta na prskalicu. Takođe, jedan pokret prsta je dovoljan da se oslobodi zaštitna opruga protiv slučajnog prskanja.

Biber sprej u obliku gela ili gasa potrebno je držati u pravcu očiju napadača i tako ga odvratiti od njegove namere uz upozorenje da će suzavac biti upotrebljen. Ukoliko napadač ne odustane od svoje namere, aktivirati prskalicu u trenutku kada se napadač nalazi na 5 do 6 metara udaljenosti.

Prskanje suzavca u pravcu lica napadača kod njega izaziva veliki bol odnosno visok intenzitet pečenja kože i sluzokože. Gas odnosno gel se lepi za oči, nos, usta, pluća napadača i momentalno ga onesposobljava. Zapremina boce iznosi 50 ml gela odnosno 40 ml gasa što je sasvim dovoljno za odbranu od više napadača odnosno da se koristi više puta.

Prilikom kupovine suzavca treba obratiti pažnju na poreklo proizvoda. Jeftine kopije mogu biti pogubne za korisnika jer ne samo što ne uspevaju da neutrališu napadača, nego ga time još više razdražuju. Istovremeno suzavac u tim bocicama u slucaju duzeg nekoriscenja od 2-3 meseca, isparava sto ga cini vrlo nepouzdanim. Ovo se ne desava kod renomiranih nemačkih proizvodjača.

 

U kojim situacijama se može korisiti biber sprej?

Suzavac u obliku gasa ili gela koriste pripadnici policije, lica koja se bave poslovima obezbeđenja lica i imovine, čuvari u zatvoru, carinici. Obični građani takođe imaju legitimno pravo da ga koriste bez zloupotrebljavanja.

Ovo sredstvo odbrane od nasilnika podjednako efikasno mogu koristiti i žene i muškarci. Suzavac je malih dimenzija, praktičan za nošenje. Može se držati u džepu, tašni, automobilu ili drugom pogodnom mestu i upotrebiti kad god je potrebno. Ima posebnu zaštitnu oprugu od slučajnog aktiviranja što je posebno korisno se nosi u džepu ili tašni.

Pogodna mesta za napade nasilnika a koje ljudi svakodnevno koriste su ulazi u zgrade, garaže, prolazi i hodnici, parkinzi, parkovi. Napad se može desiti i noću i danju i u takvim situacijama biber sprej je neophodno sredstvo zaštite od napadača.

Biber sprej idealan je za korišćenje ne samo na otvorenom, već i zatvorenom prostoru odnosno, stanu, kancelariji, liftu i automobilu. Ne izaziva kontaminaciju ostatka prostorije.

Suzavac u obliku gela ili gasa može se koristiti i za odbranu od životinja u slučaju napada. Psi lutalice, posebno kada se kreću u čoporima u potrazi za hranom, neretko napadaju prolaznike i u tim situacija, biber sprej može biti od izuzetne pomoći osobi prilikom odbrane.

Suzavci u našoj ponudi su vrhunski proizvodi za ličnu zaštitu i odbranu sertifikovanog nemačkog proizvođača. Kreirani su na osnovu HPLC (high performance liquid chromatography) tehnologije (likvidni hormatograf visokih performansi). To garantuje da sprej za samoodbranu neće zakazati u presudnom trenutku i da poseduje maksimalnu snagu pri svakoj upotrebi.

Pozovite nas za sva dodatna pitanja i informacije.

Objavljeno:

Spy Tech