Kamera za lov

Detektivska Oprema

Kamera za lov dobila je naziv po tome što se najčešće upotrebljava u lovu, maskirne je boje ali se može koristiti i u druge svrhe, kao bezbednosna nadzorna kamera, za noćno snimanje pa čak i kao web kamera. U pitanju je kamera koja je namenjena za upotrebu na otvorenom prostoru, vodootporna je i trpi sve vremenske uslove.

Kamera za lov ima vrhunske tehničke karakteristike, različite režime rada i reprodukcije. Pomoću nje mogu se snimati fotografije, audio i video zapisi visoke HD rezolucije. Unutar nje integrisani su slotovi za mikro SD i TF karticu, kao i slot za WiFi SD karticu. Opremljena je alarmnim sistemom i zvučnikom za privlačenje ili plašenje životinja.

Kamera se može podesiti na aktivaciju pokretom (motion detection) što znači da počinje da snima kada detektuje neko kretanje u prostoru koji nadzire na udaljenosti do 25 metara. Takođe, kamera ima i senzor toplote, IR LED diode za noćno snimanje, blic i moćan digitalni zoom do 4x.

Za reprodukciju snimljenog materijala, potrebno je kameru povezati USB kablom sa računarom, laptopom, mobilnim telefonom ili drugim uređajem koji može poslužiti za gledanje snimaka. Ukoliko se u nju stavi WiFi kartica može se povezati sa drugim uređajima koji imaju internet konekciju. Na ovaj način može se sa daljine upravljati kamerom i posmatrati šta kamera snima.

 

Kako se primenjuje kamera za lov i njene karakteristike

Kamera za lov namenjena je pre svega za korišćenje na otvorenom prostoru. Pomoću specijalnog kaiša može se pričvrstiti za drvo, banderu ili neko drugo pogodno mesto. Obzirom da je kućište kamere kamuflažne boje idealna je za upotrebu u lovu.

Pre upotrebe kamere potrebno je proveriti punjivost baterije. Kamera se napaja pomoću punjivih baterija velike autonomije rada a postoji mogućnost punjenja baterija putem solarnog panela. Ako se aktivira opcija detekcije pokreta, što znači da kamera snima samo kad registruje neko kretanje, baterija može trajati mesecima.

Takođe, pre aktivacije kamere, treba proveriti da li su u slotove stavljene memorijske kartice i podesiti režim rada kartice. Najčešće se kartica podešava da snima kada registruje neko kretanje a može se podesiti i na aktiviranje, odnosno snimanje i fotografisanje u određenim vremenskim intervalima.

Kamerom se može upravljati i na daljinu ako se poveže sa drugim uređajem putem WiFi konekcije. Snimljeni materijal se skladišti na memorijske kartice i može se kasnije pregledavati. Na snimcima se nalaze podaci koje označavaju datum i vreme snimanja, temperaturu, vazdušni pritisak, kao i GPS koordinate. Za pregled snimljenog materijala potrebno je snimke prebaciti na neki od uređaja za reprodukciju kao što su računar, laptop ili mobilni telefon koji to podržava.

U koje svrhe se može primeniti kamera za lov?

Osim za lov, ova infracrvena digitalna kamera može se koristiti i kao kamera na noćno snimanje i kao bezbednosna nadzorna kamera. Zahvaljujući moćnim IC diodama idealna je za snimanje u mraku i pri slabom osvetljenju, tako da je mogu koristiti detektivi i istražitelji kad god je potrebno nešto osmatrati ili snimiti u noćnim uslovima.

Kamera za lov se može koristiti i kao bezbednosna kamera. Idealna je za nadzor vikendica, vinograda, voćnjaka, lovišta, izletišta, kampova. U ovom slučaju pomoću snimaka sa kamere se mogu otkriti eventualni počinioci krivičnih dela u slučaju provala i krađa, lovokradice ali i prikupiti podaci o kretanju, ponašanju, bolesti životinja u lovištima i slično.

Kada je u pitanju lov, ova kamera je nezamenjiva. Zahvaljujući njoj lovci mogu lakše locirati plen. Kamera poseduje alarmni sistem i zvučnik za privlačenje i rasterivanje životinja, digitalni zoom koji uveličava osmatrani prostor 4 puta i moćnu noćnu optiku što sve zajedno doprinosi boljim rezultatima lova.

Zahvaljujući širokom uglu gledanja od 120° kameri ne može ništa promaći, a ukoliko se poveže WiFi konekcijom sa mobilnim telefonom lovca, sve što kamera snima može se posmatrati sa bezbedne udaljenosti.

Pozovite nas ili dođite do nas i saznajte nešto više o tehničkim karakteristikama i različitim modelima kamere za lov iz naše ponude. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i pružiti sve potrebne informacije.

Objavljeno:

Spy Tech