Kamera za snimanje okruženja automobila

Detektivska Oprema

Kamera za snimanje okruženja automobila ili popularno zvana auto kamera je savršen uređaj za zaštitu automobila od svih oštećenja, vandalizma pa i krađe. Međutim, njena namena je daleko šira i pored zaštite kola može se koristiti i za snimanje puta u toku vožnje, kao turistička kamera za snimanje panorame, kao kamera za obezbeđenje objekata i imovine i što je najvažnije kao dokaz u slučaju nekog saobraćajnog incidenta.

Auto kamera je prava detektivska mikro kamera koja vam može pomoći da se brzo otkrije počinilac koji je oštetio automobil na bilo koji način. Takođe, ukoliko se automobil parkira na ulazu u stambeni ili poslovni prostor može poslužiti kao bezbednosna kamera koja snima okruženje i pomaže da izvršioci krivičnog dela budu što pre uhvaćeni. Kada je u pitanju snimanje u toku vožnje, mnogi je koriste da zabeleže svoje vozačko umeće i predele kroz koji putuju, ali i kao obezbeđenje od odgovornosti kada se desi neka saobraćajna nezgoda.

Kamera ima opciju snimanja audio/video zapisa i pojedinačnih fotografija visoke HD rezolucije u dnevnim i noćnim uslovima. Opremljena je GPRS i GPS navigacijom a poseduje i integrisan SOS taster. Kamera se može podesiti na snimanje samo kada registruje neko kretanje (motion detection), ima širok ugao snimanja tzv. riblje oko a sav snimljeni materijal smešta se na mikro SD karticu kapaciteta do 64 GB.

 

Kako se koristi auto kamera i njene karakteristike?

Auto kamere se lako montiraju, najčešće na šoferšajbnu a možete ih postaviti i na bilo koje drugo mesto po izboru. Zbog svojih malih dimenzija mogu poslužiti i kao prave detektivske kamere za tajno snimanje i nadzor. Napredniji modeli auto kamera imaju dva sočiva odnosno kamere koje se mogu postaviti na prednju i zadnju stranu automobila.

Kamerom se upravlja pomoću tastera koji se nalaze na kameri. Pre aktivacije potrebno je proveriti da li na memorijskoj kartici ima dovoljno mesta za skladištenje podataka ako je prethodno bila korišćena. Takođe, treba proveriti punjivost baterije čija autonomija iznosi nekoliko sati neprekidnog snimanja. Postoji mogućnost povezivanja kamere na auto punjač, u tom slučaju kamera može snimati bez prestanka.

Auto kamera ima mogućnost snimanja okoline i u potpunom mraku odnosno pri minimalnom osvetljenju. Može se aktivirati samo na pokret i ima široki ugao snimanja od 140 stepeni tzv. riblje oko. Kamera ima integrisanu GPRS i GPS navigaciju pa se lako može utvrditi gde se automobil nalazi u slučaju krađe ili neke druge nepredviđene situacije, kao i bezbednosni taster koji može biti od velike pomoći u rizičnim situacijama.

Za pregled snimljenog materijala potrebno je kameru povezati sa računarom, laptopom ili drugim uređajem. Sve što je kamera snimila može se gledati i na LCD monitoru veličine 2.7 inča.

 

U kojim situacijama se može koristiti mini auto kamera?

Auto kamera se najčešće koristi za snimanje vožnje, odnosno puta, zatim za snimanje okruženja automobila i kao bezbednosna nadzorna kamera. Snimanje vožnje tokom puta može biti veoma korisno u situacijama kada dođe do neke saobraćajne nezgode. U tim slučajevima, sve što je kamera zabeležila može se iskoristiti kao dokaz pred nadležnim organima. Auto kameru koriste i ljubitelji brze vožnje i svi oni koji žele da zabeleže predele kroz koje putuju.

Auto kamera je odlično sredstvo za zaštitu automobila od krađe i vandalizma. Kamera za snimanje okruženja automobila ima širok ugao gledanja tzv. riblje oko, pa se u slučaju oštećenja počinioci mogu identifikovati i procesuirati. Ako dođe do krađe automobila, zahvaljujući GPRS i GPS navigaciji automobil se može locirati i pronaći.

Auto kamera može poslužiti i kao nadzorna kamera za obezbeđenje objekata. Pruža podjednako kvalitetne snimke i danju i noću a zahvaljujući funkciji detekcije pokreta, snima samo kada registruje neko kretanje i time olakšava pregled snimaka, štedi bateriju i memorijski prostor na kartici.

Pozovite nas ili dođite do nas. Detaljno ćemo vam objasniti sve tehničke karakteristike i način funkcionisanja raspoloživih modela auto kamera u našoj ponudi.

Objavljeno:

Spy Tech