Nadzor i zaštita dece – Da li su vaša deca u opasnosti?

Detektivska Oprema

U današnje vreme odgovorno roditeljstvo podrazumeva da znate sve – gde su i šta rade vaša deca kad niste tu, sa kim se druže, šta rade na društvenim mrežama, koje igrice igraju na internetu i još mnogo toga. A kako da znate sve to – jedino da budete detektivi!?

Da, upravo to. Sve ovo možete saznati putem najsavremenijih uređaja iz asortimana detektivske oprema. Danas su vam na raspolaganju različiti uređaji za tajni nadzor jednostavni za rukovanje i potpuno diskretni, kao što su softveri za praćenje i nadzor mobilnih telefona, skrivene kamere i mikrofoni, trakeri, kao i digitalna forenzika mobilnih telefona za vraćanje izbrisanih podataka.

Naime, živimo u vremenu u kome je bezbednost dece ugrožena više nego ikad. Na žalost svaki dan svedoci smo ružnih i tužnih vesti o stradanju i ugroženosti naše dece. Vreme je da postavimo pitanje da li smo kao roditelji preduzeli sve neophodne mere da zaštitimo svoju decu i omogućimo im bezbrižno detinjstvo i mladost.

Rizici vrebaju sa svih strana. Ulica više nije najopasnije mesto. Opasnost po našu decu preselila se velikim delom u virtuelni svet zahvaljujući savremenoj internet tehnologiji. Deca i mladi ljudi još uvek nisu dovoljno obavešteni odnosno uvereni kakve im opasnoti prete korišćenjem interneta, društvenih mreža, raznih aplikacija i igrica. Pre svega, zato što su još uvek nezreli da to shvate na pravi način. Deca su naivna, radoznala i nesvesna opasnosti. Oni jednostavno ne mogu da prepoznaju pretnju. Zato je obaveza na svim roditeljima da im pruže adekvatnu zaštitu.

 

Nadzor dece je obaveza roditelja

Na internetu i društvenim mrežama deca mogu biti uznemiravana, ucenjena, omalovažavana i vrbovana za kriminalne radnje. Njihovi podaci i slike mogu biti iskorišćeni i zloupotrebljavani na najrazličitije načine. Kada deca shvate da su u opasnosti, šteta je već pričinjena a posledice traume saniraju se veoma dugo.

Čak i kada deca shvate da su ugrožena, većina njih se retko poverava roditeljima plašeći se kazne i osude. Pri tome podjednako su ugroženi i dečaci i devojčice. Razlike nema, internet predatori vrebaju u svakom trenutku i čekaju prvu priliku da ostvare svoje bolesne namere. Na internetu deca nisu ugrožena samo od odraslih već i od svojih vršnjaka koji ih mogu nagovoriti na razne loše postupke, ucenjivati i ismejavati. Posledice takvih dela mogu pogubno uticati na krhku dečiju psihu.

Pored toga, starosna granica u kojoj su deca probala alkohol, cigarete, drogu ili stupila u seksualne odnose sve je niža. Takvi problemi moraju se seći u korenu. A najbolji način da saznamo za njih što pre su uređaji i sredstva moderne tehnologije.

 

Nadzor dece pomoću moderne tehnologije

Kao što smo napomenuli, sve veća opasnost deci preti od korišćenja internet tehnologije. Pristup internetu je sada poptuno pojednostavljen pa su deca 24 h na mreži, što putem svojih računara, što putem smart telefona. Ta opasnost poprima razmere epidemije. Zato treba reagovati odmah i ništa ne prepuštati slučaju.

A kako najbolje možete zaštititi svoju decu? Jednostavno, takođe sredstvima i proizvodima moderne tehnologije. Pomoću savremenih uređaja iz naše ponude, možete u potpunosti biti upućeni u sve što se dešava sa vašom decom. To vam daje vremena i prostora da adekvatno reagujete i sprečite neželjene posledice.

Zahvaljujući ovakvom nadzoru znaćete ne samo šta vaša deca rade na internetu, već i šta se sa njima dešava kada se nalaze napolju, u školi, na treningu. Samo je potpuni nadzor adekvatna mera za otklanjanje opasnosti i bezbedan dečiji razvoj.

Softver za mobilni telefon – Da li je moralno ili ne?

Zagovornici ideje da ovakav nadzor nije moralan, verovatno ili nemaju decu ili su neodgovorni roditelji. Ovakav stav potiče iz vremena kada moderna tehnologija nije postojala, kada droga nije bila na svakom ćošku i kada su društvene vrednosti bile na višem nivou. Dakle, ovakav stav je zastareo. Treba li da kao roditelji dopustimo da nam deca budu ugrožena a imamo mogućnost da im pomognemo upravo pomoću proizvoda savremene tehnologije.

Prema tome, DA, moralno je nadzirati svoju decu i zaštiti ih od svih opasnosti. Treba samo postupati pažljivo i umereno. To znači da informacije i saznanja do kojih ste došli upotrebom ovih uređaja ne smete da koristite za druge svrhe osim za reagovanje u slučaju opasnosti. Imajte uvek na umu da deca imaju pravo na svoju privatnost i sve će biti u redu.

Sa druge strane, ovakav nadzor i za vas predstavlja veliki dobitak, jer ćete se rasteretiti brige, straha i strepnje za bezbednost svog potomstva i moći ćete da se kvalitetnije posvetite svom životu i tekućim obavezama.

Pozovite nas i rado ćemo vam preporučiti proizvode iz naše ponude koji će rešiti vaš problem. Na raspolaganju su vam softveri za praćenje i nadzor mobilnih telefona, skrivene mikro kamere vrhunskih tehničkih mogućnosti, skriveni mikrofoni, kao i usluga forenzike mobilnih telefona pomoću koje možete dobiti uvid u sve izbrisane podatke i prepiske vaše dece. Svi naši proizvodi su vrhunskog kvaliteta i jednostavni za upotrebu.

Objavljeno:

Spy Tech