Oprema za bezbednost – recite STOP napadačima i provalnicima

Detektivska Oprema

Oprema za bezbednost – ako ste nakon čitanja ovog naslova i na trenutak pomislili da vama ne treba ništa slično opremi za bezbednost i uređajima za samoodbranu jer se takve stvari dešavaju drugim ljudima, ostanite sa nama još nekoliko redova. Brzo ćemo vas razuveriti.

Da li ste skoro slušali aktuelne vesti ili barem bacili pogled na naslovne strane dnevne štampe? Ulična razbojništva, otmice, pljačke, napadi pasa lutalica…nažalost to je svakodnevica u kojoj živimo.

Napadači su sve bezobzirniji, ne prezaju ni od čega, a veoma česte mete su im vlasnici radnji, lokala i žene. Sticali ste vredno i pošteno, pokrenuli svoj biznis i samo je na vama da li ćete prepustiti svoju imovinu i bezbednost provalnicima.

Živimo u pravno uređenoj državi i postoje organi reda koji bi trebalo da brinu o bezbednosti ljudi i njihove imovine, verovatno je što većina pomisli u ovom trenutku. Tako bi barem trebalo da bude.

Ipak, zamislite da vas na ulici iznenada napadne pljačkaš ili provalnik pokuša da vam uđe u stan. Tu su i napušteni, agresivni psi za koje nikada ne možete znati šta im je na umu. Sekunde vas dele od toga da budete opljačkani i povređeni. Jednostavno nemate dovoljno vremena da pozovete policiju ili drugu pomoć.

Pa šta možete da uradite da se osećate i živite slobodno i bezbedno?

Da uzmete bezbednost u svoje ruke i ne pristanete da budete lak plen agresivnih napadača. Vaš najbolji saveznik u tome može postati oprema za bezbednost i samoodbranu.

 

Oprema za samoodbranu – vaš lični telohranitelj

Najpopularniji uređaji za samoodbranu su elektrošokeri najnovije generacije u obliku lampe i za to postoji nekoliko dobrih razloga.

Elektrošokeri nisu oružje, već isključivo uređaji za samoodbranu koji nikako ne mogu ubiti napadača, već mu nanose bol, izazivaju trenutno grčenje mišića i na taj način onesposobljavaju za napad. Ponekad je i samo zvuk šokera dovoljan da uplaši i otera napadača. Savremeni modeli opreme za samoodbranu pružaju mogućnost da se uspešno odbranite od napadača sa čak 5m udaljenosti.

Pri aktivaciji šokera, jak udar struje (1.000.000 – 3.000.000 V) izaziva trenutno stanje šoka, jake bolove i spazam mišića kod napadača i daje vam dovoljno vremena da se udaljite ili pozovete pomoć. Elektrošokeri su efikasni bez obzira na debljinu odeće napadača.

 

Kome su namenjeni uređaji za bezbednost?

Oprema za bezbednost i samoodbranu namenjena je svima koji žele da se osete 100% sigurno u svakom trenutku i zaštite svoje bližnje i imovinu. Uređaji sa samoodbranu su posebno korisni za vlasnike radnji i lokala, agencije za bezbednost i pripadnice lepšeg pola.

Originalni i atestirani elektrošokeri su visokog kvaliteta i savremenog dizajna, pa se lako i sasvim diskretno mogu nositi bilo kada i bilo gde. Izrađeni su od izdržljivih materijala po tehnologiji nemačke vojne policije, veoma su jaki i pouzdani.

Sofisticirani šokeri u obliku baterijske lampe imaju ugrađene LED lampe izuzetne jačine, pa vam u svakom trenutku mogu obezbediti i potrebno osvetljenje.

Cena uređaja za samoodbranu zavisi od modela, tehničkih karakteristika i voltaže.

 

Da li je dozvoljeno nositi elektrošker i opremu za bezbednost?

Verovatno ste se zapitali da li je uopšte legalno nositi i upotrebljavati elektrošoker u cilju zaštite lične i bezbednosti imovine.

Evo šta o tome konkretno kaže naš zakon: „Uređaji za izazivanje elektrošokova shodno Zakonu o oružju i municiji spadaju u kategoriju D i predstavljaju oružje za ličnu bezbednost i u tu svrhu se mogu upotrebiti. Članom 26. Zakona o oružju i municiji punoletna lica mogu nositi i koristiti uređaje za izazivanje elektrošokova.“

Najvažnije je da kod upotrebe uređaja za samoodbranu intenzitet odbrane nikada ne bude veći od intenziteta napada.

Savet plus: Kod aparata za samoodbranu posebno je važno da budete oprezni i ne uzimate neproverene i neatestirane kopije, jer u trenutku kada ste u opasnosti poslednje što želite je saznanje da je uređaj neispravan ili preslab.

Za sve dodatne savete i informacije pozovite naš stručni tim. Uz apsolutnu diskreciju i zaštitu privatnosti, pomoći ćemo vam da uvek i na svakom mestu budete sigurni i bezbedni uz originalnu i pouzdanu opremu za bezbednost i samoodbranu.

Objavljeno:

Spy Tech